ویندوز 11

علی نبی پور علی نبی پور علی نبی پور · 1400/06/06 07:25 · خواندن 3 دقیقه

 

سلام دوستان

در این مطلب می خواهم با شما درباره پروژه جدید مایکروسافت به نام ویندوز 11 صحبت کنم.

لایک فراموش نشود.

سال‌ها پیش مایکروسافت در هنگام عرضه‌ی ویندوز 10 گفته بود که ویندوز 10 آخرین نسخه از ویندوز خواهد بود و پس از آن تنها به بهینه‌سازی و ارتقای همان ویندوز خواهد پرداخت. اما در سال ۲۰۲۱ میلادی استراتژی کاری خود را در قبال پر استفاده‌ ترین سیستم عامل تجاریِ دنیا برای پی‌ سی‌ ها تغییر داد و در ۳ تیر ۱۴۰۰ شمسی اعلام کرد که ویندوز 11 با امکانات جدیدتر جایگزین ویندوز 10 خواهد شد.


برخی از ویژگی های مهم ویندوز 11

رابط کاربری جدید شبیه به رابط کاربری سیستم عامل Mac برای رایانه‌های اپل:

ویندوز 11 از طراحی جدیدی برخوردار است که در آن از شلوغیِ کاشی‌های زنده‌ی منوی استارت ویندوز 10 خبری نیست. همچنین پنجره‌های کاربری از گوشه‌های گِرد شده استفاده می‌کنند و منوی استارت ویندوز هم در مرکزِ نوار وظیفه (Taskbar) قرار گرفته است.

 


ویجت‌ ها: در گذشته استفاده از ویجت‌ های کاربردی در ویندوز ویستا و ویندوز 7 رواج پیدا کرده بود، اما در ویندوز 10 به فراموشی سپرده شد. اما اکنون مایکروسافت بخش مستقلی برای ویجت‌ ها در نظر گرفته که مستقیما از روی نوار وظیفه و کنار منوی استارت در دسترس خواهد بود. استفاده از ویجت‌ های غیر رسمی در میان کاربران هیچ‌گاه منسوخ نشد و همین علت مایکروسافت را وادار کرد که دوباره آنها را رسما به ویندوز 11 بازگرداند.


 

یکپارچگی با اپلیکیشن‌ های اندروید:

پشتیبانی ذاتی از اجرای اپلیکیشن‌ های اندرویدی در ویندوز 11 تعبیه شده و می‌توان از طریق اپ‌ استور جدید مایکروسافت و با وساطتِ اپ‌ استورِ آمازون، اپلیکیشن‌ های اندرویدی را مانند برنامه‌های معمولی روی ویندوز نصب و اجرا کرد.

یکپارچگی ابزار ارتباطیِ Team با ویندوز:

در ویندوز 11 اپلیکیشن ارتباطی و معروفِ مایکروسافت تیم جزئی از سیستم عامل خواهد بود و به صورت پیش‌فرض هنگام نصب ویندوز و از طریقِ نوار وظیفه‌ی ویندوز در دسترس خواهد بود. این کار حرکتی برای رقابت با ابزارِ FaceTime اپل در سیستم عامل مک محسوب می‌شود.


انتقال راحت‌تر پنجره‌ها از نمایشگرِ رومیزی به لپ‌تاپ و بالعکس: سیستم عامل نسل بعدی مایکروسافت قابلیت‌های جدیدی با نام‌های Snap Groups و Snap Layouts دارد که در هنگام اتصال مانیتور جدید به لپ‌تاپ یا جدا کردن کابل نمایشگر، می‌تواند موقعیت پنجره‌های باز روی میزِ کاری و برنامه‌های مختلف را ذخیره کرده و در نمایشگر جدید به حالت قبلی بازگرداند یا minimize کند. به این ترتیب دیگر موقعیت پنجره‌های باز شده یا برنامه‌های در حال اجرای خود را در هنگام جابجایی بین نمایشگرها از دست نخواهید داد.


سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز 11

پردازنده: ۱ گیگاهرتز یا سریعتر با حداقل دو هسته‌ی پردازشی یا بیشتر. مدلِ پردازنده‌های ۶۴ بیتی پشتیبانی شده تاکنون در جدول انتهای مقاله و در ذیلِ عنوان "فهرست پردازنده‌های پشتیبانی شده در ویندوز 11" قابل جستجو و دسترسی هستند.

حافظه یا رم: ۴ گیگابایت یا بیشتر

ذخیره‌ساز: حداقل ۶۴ گیگابایت فضای آزاد برای نصب ویندوز 11 که ممکن است در طول زمان و با نصب آپدیت‌های جدید افزایش یابد.

فرم‌ور سیستم: دارای قابلیت‌های UEFI و Secure Boot

TPM: ماجول امنیتی یا Trusted Platform Module (به اختصار TPM) نسخه ۲.۰

نمایشگر: صفحه نمایش با دقت تفکیک HD (همان 720p) با ابعاد ۹ اینچ یا بالاتر، ۸ بیت برای هر کانال رنگ

اتصال اینترنت: ارتباط اینترنتی برای بروزرسانی‌ ها، دانلود و استفاده از برخی قابلیت‌های ویندوز لازم است. ویندوز 11 نسخه خانگی یا Home edition هم برای اتمام مراحل نصب و راه‌اندازیِ ویندوز در اولین مرتبه به اتصال اینترنتی نیاز دارد.


با تشکر